PÖTTINGER augsnes apstrādes risinājumi

Mūsdienās arvien vairāk lauksaimnieku cenšas strādāt ekonomiskāk un ekoloģiskāk. Ražas novākšanas laikā ir svarīgi arī tādi faktori kā augsne, laikapstākļi un klimats. PÖTTINGER piedāvā dažādus tehniskos risinājumus, sākot ar kultivatoriem un beidzot ar sējmašīnām, kur galvenā uzmanība tiek pievērsta darba efektivitātei, augsnes aizsardzībai, darba kvalitātei un mūsdienīgām lauksaimniecības sistēmām. Lai augsnes apstrādes agregātu attīstība noritētu veiksmīgi, nepieciešamas zināšanas par laukapstrādi. Šīs zināšanas PÖTTINGER nepārtraukti papildina un atjauno jau vairāk nekā 40 gadu.

Augsnes apstrādes un izsējas tehnikas jaunākās tendences
Klimata izmaiņas un neprognozējamie laikapstākļi aizvien biežāk aktualizē augsnes apstrādes agregātus nelīdzenam apvidum. PÖTTINGER piedāvājumā atradīsiet 58 dažādus SERVO arklu modeļus, kas spēj pielāgoties dažādām izmaiņām. SERVO arklu piedāvājumu papildina jauns arkls lielas noslodzes darbiem – SERVO 45 S, kas ir stabils un izturīgs. Šis arkls ir piemērots lietošanai līdz 350 ZS, kad tas aprīkots ar NOVA un NOVA PLUS 6-zaru konfigurācijā.Unikālais SERVOMATIC regulēšanas centrs ļauj traktoram ātri un vienkārši pielāgoties zemes formai. Šī papildus pieejamā regulēšanas funkcija atvieglo SERVO sistēmas lietošanu dažādos darba apstākļos.

Lai ar sējmašīnu, kas aprīkota ar mulčēšanas funkciju, arī uz uzarta lauka varētu sasniegt vislabākos darba apstākļus, TERRASEM sējmašīnas ar mulčēšanas funkciju ir aprīkotas ar priekšējo izlīdzinātāju. Šādi lielās zemes pikas un augsnes nelīdzenumi tiek pavisam vienkārši izlīdzināti. Lai samazinātu augstās ekspluatācijas izmaksas, ilgstoši lietojot agregātus, PÖTTINGER piedāvā AEROSEM – pneimatisko sējmašīnu mulčsējai un kukurūzas graudu individuālajai izsējai, kas ir ieguvusi neskaitājums apbalvojumus. AEROSEM ir aprīkota ar One Pass sistēmu, kas samazina nepieciešamo pārbraucienu skaitu, tādēļ samazinās arī uzturēšanas izmaksas. Pietiek tikai ar vienu AEROSEM agregātu, kas vienlaicīgi veic gan augsnes sagatavošanu, gan izsēju.

Rugaines lobīšana vēl aizvien ir svarīga augsnes apstrādei – tā samazina nezāļu apjomu un uzlabo dīgšanas procesu. Tikpat svarīgi ir arī uzturēt augsnes spēju uzsūkt ūdeni, lai mazinātu tās eroziju, tādēļ pēc rugaines lobīšanas vai augsnes apstrādes ar kultivatoru vai disku ecēšām nepieciešama maksimāli irdena augsne. Šo problēmu palīdzēs atrisināt jaunais konusveida segmentu veltnis TANDEM CONOROLL, kas veicina ūdens uzsūkšanos augsnē. Ļoti sausos apstākļos var izmantot disku ecēšas, kas efektīvi iemaisa augu atliekas augsnē.

PÖTTINGER SYNKRO MULTILINE (augsnes apstrāde vai sagatavošana izsējai tiek veikta ar vienu zaru agregātu) sējmašīna tiek uzkarināta uz traktora aizmugurējās uzkares, nenoslogojot hidrauliku un priekšējo uzkari. Ekonomiska un efektīva augsnes apstrādes tehnika, kas nodrošina izcilu vadāmību darbā uz lauka!

Starpkultūru sējmašīnu TEGOSEM var izmantot kombinācijā ar PÖTTINGER kultivatoru vai disku ecēšām, nodrošinot iespēju veikt augsnes apstrādi un starpkultūru izsēju vienā reizē. TEGOSEM var izmantot gan ar uzkarināmajām mašīnām, gan ar velkamajām mašīnām. Tas ir aprīkots arī ar uzkares sensoru. Uzkares sensors un sēklu tvertnes turētājs ir pielāgoti viens otram, kā arī atbilst jaunākajām CE prasībām un drošības normatīviem. TEGOSEM ir piemērots arī iekārtām ar piespiedējveltni.

PÖTTINGER piedāvā dažādus augsnes apstrādes risinājumus, sākot ar vienkāršiem un ekonomiskiem un beidzot ar īpaši jaudīgiem, kas lieliski atbilst visprasīgākajiem klientiem. Sazinieties ar sev tuvāko STOKKER AGRITECH tirdzniecības pārstāvi, lai piemeklētu atbilstošāko risinājumu!

Categories: